Comandorul Cătuneanu - personalitate marcantă a hidrografiei românești

Direcţia Hidrografică Maritimă a organizat miercuri, 23 noiembrie 2016, simpozionul cu tema „Viaţa şi personalitatea comandorului Alexandru Cătuneanu”, pentru a marca un veac de la trecerea în nefiinţă a celui care a pus bazele Hidrografiei în România şi a realizat prima hartă românească a Coastei României de la Marea Neagră, lucrare premiată cu medalia de aur la Expoziția Universală de la Paris, din anul 1900. ....citeste mai mult.


Direcţia Hidrografică Maritimă, 90 de ani de la înfiinţare

La 23 februarie 2016 Direcţia Hidrografică Maritimă a sărbătorit 90 de ani de la înființare. ....citeste mai mult.


Cursul Regional de Hidrografie şi Guvernanţă Hidrografică

În perioada 03-14 noiembrie 2014, România a găzduit, la Constanţa, primul curs regional de instruire hidrografică. ....citeste mai mult.


Conferinţa Extraordinară a Organizaţiei Hidrografice Internaţionale (OHI)

În perioada 06-10 octombrie 2014 s-a desfăşurat, la Monaco, cea de-a 5-a Conferinţă Hidrografică Internaţională Extraordinară, cu participarea tuturor statelor lumii, membre OHI. ....citeste mai mult.


Campania de cercetare hidrografică, oceanografică şi topo-geodezică

În perioada mai-septembrie 2014 s-a desfăşurat campania de cercetare hidrografică, oceanografică şi topo-geodezică, unde specialiştii Direcţiei Hidrografice Maritime au efectuat studii şi măsurători ample, cuprinzând zonele Constanţa, Mangalia, Sf. Gheorghe şi Sulina. ....citeste mai mult.


Reuniunea Grupului de Lucru pentru Siguranţa Navigaţiei în Marea Neagră şi Marea Azov (BASWG)

În perioada 03-04 iunie 2014, Direcţia Hidrografică Maritimă, in calitate de autoritate naţională în domeniul hidrografiei maritime, a reprezentat România, ca stat membru al Organizaţiei Hidrografice Internaţionale (OHI) ....citeste mai mult.


Vizită de documentare la Mine Warfare Data Centre (MWDC) din Baza Navală Erdek Turcia

În perioada 23.06.2014 - 27.06.2014, o delegaţie format din doi ofiţeri din cadrul Direcţiei Hidrografice Maritime, a efectuat a vizită de documentare la Mine Warfare Data Centre ( MWDC) din Baza Navală Erdek Turcia. ....citeste mai mult.


HIDROGRAFIA ŞI ŞTIINŢELE MĂRII LA 88 DE ANI DE LA ÎNFIINŢAREA DIRECŢIEI HIDROGRAFICE MARITIME

Vineri, 21 februarie 2014, a avut loc la sediul Direcţiei Hidrografice Maritime workshop-up cu tema "Hidrografia şi ştiinţele mării", la care au participat specialişti din domeniul cercetării marine de la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Marină "Grigore Antipa", Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în domeniul biologiei şi geo-ecologiei marine GeoEcoMar, Universiteta "Ovidius", Universitatea Maritimă din Constanţa, ....citeste mai mult.


Vizita de documentare

Vizita delegatiei Oficiului Hidrografic al Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord la Direcția Hidrografică Maritimă. ....citeste mai mult.


Campanie de cercetare oceanografică, hidrografică şi topo-geodezică

În perioada iulie-septembrie 2013 s-a desfăşurat campania de cercetare oceanografică, hidrografică şi topo-geodezică, unde specialiştii Direcţiei Hidrografice Maritime au efectuat studii şi măsurători ample, cuprinzând zonele Sulina, Sf. Gheorghe şi Gura Portiţei. ....citeste mai mult.


Conferinţa Asociaţiei Internaţionale de Cartografie

În perioada 26 – 30 august 2013 s-a desfăşurat la Dresda, Germania, cea de-a 26-a Conferinţă a Asociaţiei Internaţionale de Cartografie. ....citeste mai mult.


HIDROGRAFIA ÎN SPRIJINUL ECONOMIEI ALBASTRE

În data de 21 iunie 2013 la sediul DHM, cu ocazia Zilei Mondiale a Hidrografiei, a avut loc simpozionul cu tema HIDROGRAFIA ÎN SPRIJINUL ECONOMIEI ALBASTRE. ....citeste mai mult.


Prima hartă electronică de navigație (ENC) validată

În anul 2012 a fost validată de către Centrul Internaţional pentru Hărţi Electronice de Navigaţie (IC-ENC) prima hartă de navigație electronică românească. ....citeste mai mult.


Top