Născut în 16 martie 1973 în localitatea Ivești, Judetul Galați, a absolvit liceul Militar de Marină “A. I. Cuza” Constanța în anul 1991, urmând apoi cursurile Facultății de Marină Militară din cadrul Academiei Navale "Mircea cel Bătrân". În anul 1996 a absolvit Academia Navală fiind licențiat ca inginer în radioelectronică navală, deținând totodată și gradul de locotenent

Este promovat la gradul de căpitan în anul 2002, locotenent comandor în 2008, căpitan comandor în 2013 și comandor în anul 2018.

La finalizarea cursurilor Academiei Navale a fost repartizat pe prima funcție, până în anul 2001, ca șef al asigurării tehnice la Batalionul Radiotehnic și Observare din cadrul Brigăzii Radioelectronice şi Observare “Callatis”. În perioada 2001-2010 și-a desfășurat activitatea în cadrul aceleiași unități, unde a ocupat diferite funcții în domeniile informații și comunicații, fiind pe rând comandant de companie radiotehnică și observare, șef punct informare de luptă, șef al informațiilor, șef comunicații și informatică, locțiitor la secția senzori și supraveghere electronică și șef tură operații curente la centrul de operații. În această perioadă a participat la implementarea programului SCOMAR- MApN (Sistem de supraveghere maritimă la Marea Neagră).

Din 2010 îndeplineşte diferite funcţii în Direcția Hidrografică Maritimă, fiind pe rând şef al comunicațiilor și informaticii, șef secție semnalizare maritimă și şef de stat major.

De-a lungul carierei a absolvit următoarele cursuri de carieră și de perfecționare:
-2001- Curs avansat pentru ofițerii din Forțele Navale;
-2008- Curs se stat major pentru ofițerii din Forțele Navale;
-2009-Curs specializare în domeniu planificării resurselor umane și materiale, în situație de criză, la război și mobilizare;
-2011- Cursul de perfecționare în domeniul Forțele Navale;
-2015–Curs postuniversitar de dezvoltare continuă în conducerea Forțelor Navale.

În perioada 2017-2019 și-a perfecționat pregătirea academică urmând cursurile de masterat, în specializarea “Conducere Interarme Forțe Navale” la Universitatea Națională de Apărare „Carol I”, București.

În perioada 2016-2017 a predat cursuri în domeniul electronicii, ca professor asociat, la Academia Navală "Mircea cel Batran" din Constanța atât pentru studenții militari cât și pentru cei civili.

În semn de apreciere, pentru profesionalismul dovedit și pentru rezultatele remarcabile obținute de-a lungul carierei, i-au fost conferite următoarele ordine și distinctii: Semnul onorific "În Serviciul Patriei" pentru 15 de ani de activitate, Semnul onorific "În Serviciul Patriei" pentru 20 de ani de activitate, Semnul onorific "În Serviciul Patriei" pentru 25 de ani de activitate.

Comandorul Gheorghe BUJOR este căsătorit cu Irina și are un fiu, Rareș-Ștefan.

Vorbește limba engleză.

Top